nagykanizsa-foto

Nagykanizsa

Nagykanizsa je jedno od najzelenijih naselja u Mađarskoj, neki kažu da je okruženo brdima koja podsjećaju na talijansku Toskanu.

Blizu prirodi, obiteljska atmosfera, nepogrešivo gostoprimstvo očekuje svakog u gradu. Njegova glavna atrakcija je ljepota i mir područja, njegova duga povijest i građanska atmosfera.

Centar grada, trg Erzsébet, posjetiteljima prikazuje mnoga kulturna i umjetnička lica. Povijesni spomenici, zgrade, crkve i živopisni programi i događaji pružaju stanovnicima i turistima razne mogućnosti za opuštanje i zabavu.

Ako posjetite Kanizsu, morate kušati raznoliku hranu iz Zale, okruglice, krumpiriće, posebna jela od divljači i, naravno, kolače. Znate li što je kocka Zala ili žabja glina? Možemo vam reći samo jedno, sve je jako čokoladno i jako ukusno.

Županija Zala, uključujući regiju Nagykanizsa, ima povoljne uvjete za aktivan biciklistički turizam. Krajolik ima niz zavojitih cesta, penjanja po padinama i nizbrdica, pružajući nezaboravno iskustvo svim biciklistima, bez obzira na dob. Jezero Csónakázó-tó koje se nalazi na samom rubu grada savršeno je mjesto za sport, piknik ili samo pješačenje.