Događanja

Vincekovo po štrigovskim bregima

Svake godine u siječnju održava se Vincekovo po štrigovskim bregima. Prolazi se putevima i puteljcima Štrigovskog kraja te se svake godine posjete drugi vinari kako bi se upoznala vinska cesta.

Više informacija: www.strigova.info

Urbanovo

Svibanj je rezerviran za Urbanovo, događanje koje se sastoji od tri raznovrsna dijela: Festivala Pušipela, Otvorenih podruma i Vinskog bala.

Više informacija: www.urbanovo.hr

Umjetnička kolonija Štrigova

Note vrhunske klasične glazbe odzvanjaju crkvom sv. Jeronima početkom srpnja uz izložbe umjetničkih radova grupe Contra.

Više informacija: www.strigova.info

Štrigovske noći

Sredinom srpnja očekuje vas bogat kulturni i sportski program u Domu kulture Štrigova. Štrigovske noći svake godine obuhvaćaju glazbene programe i koncerte, sportska natjecanja te bogatu eno- gastronomsku ponudu.

Više informacija: www.strigova.info

Martinje na Međimurskoj vinskoj cesti

Vinske kuće na Međimurskoj vinskoj cesti svakoga tko u njih uđe osvoje već u prvom dojmu. Tome dodatno pridonese Martinje, u čijem slavlju mošt sazre u vino.

Više informacija: www.strigova.info

Festival krafni

Ako ste ljubitelj krafni, dođite u Nagykanizsu! Organizatori žele dokazati da se jednostavno narodno jelo poput krafne može pripremiti na mnogo načina i bogatog okusa. Međunarodni i domaći izvođači, ansambli, zabavljači te gradske kulturne i likovne skupine također doprinose raznolikosti dvodnevnog festivala.

Više informacija: https://farsangifankfesztival.hu/

Nagykanizsa CITY festival

Sljedeći tradiciju, Dan grada Nagykanizsa održava se krajem travnja, gdje vas očekuju mnoge atrakcije poput previranja na srednjovjekovnom sajmu, sajam obrtnika i narodnih obrtnika u regiji, produkcije predstavljene na pozornici, glazbeni nastupi, ansambli, radionice rukotvorina, dječje igre i domaći pružatelji gastronomskih usluga.

Više informacija: https://nagykanizsa.hu/

Festival piva, limene glazbe i limene glazbe u Kanizsi

Ljudi iz Kanizse očekuju zainteresirane za atmosferu bavarskog festivala piva. Posebna, fina piva, nastupi limene glazbe i naravno dobra atmosfera zajamčena su u ova dva dana. Ali odakle ljubav prema pivu? Grad je nekada proizvodio velike količine piva i namjera je to obilježiti.

Više informacija: https://www.facebook.com/kanizsaidodollefesztival/

Festival vina i Dödölle

Jedan od najznačajnijih programa je Festival vina i Dödölle, koji se održava u rujnu svake godine u Kanizsi, čuvajući tradiciju. Natjecanje u kuhanju važan je trenutak, gdje posjetitelji mogu kušati sve ukusnija jela. Na događanju se mogu pronaći i raznoliki glazbeni programi, lokalni proizvodi i, naravno, vina iz regije Zala.

Više informacija: https://nagykanizsa.hu/