Kako učiniti svoj boravak u destinaciji zelenijim?

eco-g2d3afab50_1280

Zeleno je „in“. Budite i vi odgovorni za destinaciju u kojoj boravite kako bismo je mogli očuvati za sljedeće naraštaje koji tek dolaze.

U vrijeme kada svi tražimo kvalitetan odmor koji će nam napuniti baterije, nemojmo zaboraviti da možemo pomoći prirodi da se manje zagađuje i devastira. Kada stignete u destinaciju za obilazak atrakcija radije odaberite pješačenje, vožnju biciklom ili javnim prijevozom.

Digitalno doba nam omogućuje manju potrebu za papirom, stoga posjetite web stranice i saznajte sve što vas zanima o destinaciji. Štedljivo koristite vodu i električnu energiju kako bi spriječili prekomjernu potrošnju.

Posjetite lokalne restorane koji imaju domaće eko proizvode u svojoj kuhinji i upoznajte se s domaćim tradicionalnim specijalitetima. Ne bacajte smeće jer za to postoje predviđena mjesta za zbrinjavanje u cijeloj destinaciji. Očuvajmo prirodu, jer samo tako možemo očuvati i nas.

/
Budite i vi dio priče o zelenijem boravku u destinaciji i kliknite na kalkulator ekološkog otiska i saznajte koliko ste ekološki osviješteni.
Pokreni upitnik
Kada boravite u destinaciji, kakav oblik transporta preferirate za kretanje po destinaciji?
Voda je jedan od glavnih resursa na Zemlji. Prilikom boravka u destinaciji, kako Vi trošite i konzumirate vodu?
Kada odlazite na izlet u destinaciji, što činite s električnim uređajima koji se nalaze u Vašoj sobi/ apartmanu/ kući za odmor?
Tijekom boravka u destinaciji, kako birate hranu koju konzumirate i kako se odnosite prema njoj?
Svakodnevno se stvaraju velike količine otpada i smeća čime se onečišćuje okoliš. Kako se Vi ponašate u destinaciji tijekom boravka po pitanju odlaganja otpada i smeća?
Check Answers

SUDJELUJTE U FOTO NATJEČAJU I OSVOJITE VRIJEDNE NAGRADE!


Sudjelovanjem u ovom Natječaju pristajete na davanje dozvole Turističkoj zajednici Općine Štrigova i gradu Nagykanizsi na korištenje fotografija u promotivne svrhe s naznakom imena autora.