strigova-foto

Štrigova

Štrigova je tamo gdje se zemlja zaljubila u nebo pa ga svojim vrhuncima cjeliva, a ono joj uzvraća najboljim što ima. Suncem i kišom kad ih treba, snijegom i maglom kad zaštitu traži.

I s ljudima je tako. Oslonjeni jedni na druge, dušom i umom čisti, još uvijek su opušteni u maniri starinskih navada koje su nenametljivo intonirale život u harmoniji s prirodom. Sve što je moderan svijet gotovo zaboravio, u Štrigovi i njezinu kraju još uvijek živi.

Rajski je to kutak, kažu. Tamo su zelenozlatni brijezi ukrašeni vinogradima čiji urod daje božansko piće, šume čiste zrak, skriveni zemljani putevi jačaju tijelo, a udoline griju obiteljski domovi. Štrigova je tamo gdje se zemlja i nebo sljubljuju. Ona je tamo gdje je svatko kao doma, a dom je taj kojem se opet i opet vraćate.

Štrigova je bogata kulturnom i prirodnom baštinom koju vrijedi posjetiti. Zaputite se na Mađerkin breg s kojeg se pruža pogled na susjedne države te na crkvu sv. Jeronima koja se nalazi na malenom brežuljku u centru Štrigove. Vozeći se po Međimurskoj vinskoj cesti, moći ćete kušati vrhunska, svjetski nagrađivana vina. Ili pak se odlučite za jedno od događanja kroz koje ćete upoznati kulturu i način življenja mještana Štrigove.