Pješačke i biciklističke rute

PJEŠAČKE I BICIKLISTIČKE STAZE U ŠTRIGOVI

Krenite pješačkim i biciklističkim stazama koje vas vode kroz ovaj predivni kraj i pobliže upoznajte vinorodno područje bogato kulturnom i prirodnom baštinom. Staze su različite duljine i zahtjevnosti, stoga odaberite ono što vama najviše odgovara. I ne zaboravite odmoriti se uz koju kapljicu vina i finu domaću hranu.

tera-historica2

Terra Historica Stridon

Pješačka staza

Pješačka staza Terra Historica Stridon vodi kroz područje Štrigove koje obiluje kulturnom i prirodnom baštinom kraja. Na stazi se nalaze mnogi spomenici kulturne baštine kao što su pilovi, kapelice i zakonom zaštićena kulturna dobra koja imaju svoju dalekosežnu povijest. Također, osim što staza vodi do kroz prirodu do primjeraka kulturne baštine, ona dovodi posjetitelje i do punktova na kojima se njeguju tradicijski zanati, kao što su lončarstvo, kiparstvo, i slično. Terra Historica Stridon sastoji se od dviju staza koje se razlikuju po duljini i zahtjevnosti. Krenite kraćom od svega 7.3 km duljine ili pak se odlučite za dužu od 24.6 km duljine.

pusipelova

Pušipelova

Biciklistička staza

Zahvaljujući konfiguraciji terena, cjelokupno područje općine Štrigova idealno je za biciklizam. Pušipelova biciklistička staza vodi kroz predjele Međimurske vinske ceste, na kojoj se nalaze uređene vinske kušaone, ugostiteljski objekti te domaće radinosti i izletišta. Također je potrebno istaknuti kako Pušipelova biciklistička staza vodi kroz prekrasne predjele Gornjeg Međimurja gdje se posjetitelji mogu upoznati s bogatom prirodnom i kulturnom baštinom destinacije. Sama staza duljine je 53.9 km, a nalazi se i u sustavu međunarodne biciklističke rute „Mura - Drava bike“.

PJEŠAČKE I BICIKLISTIČKE STAZE U NAGYKANIZSI

Zavojite ceste, penjanja po brdima i nizbrdice murskog područja čekaju ljubitelje aktivnog turizma, gdje se nalaze pješačke i biciklističke staze različitih težina. Otkrijte prirodna blaga, prekrasne krajolike, bujna polja i ribnjake županije Zala bilo pješice ili biciklom. Prije nego što krenete, pogledajte što bi za vas bio najbolji izbor, ali jedno možemo jamčiti, a to je da će ljepota krajolika Zala očarati sve.

kanizsa-tura

Kanizsa

Pješačka staza

Pješačka staza Kanizsa vodi kroz krajolik Zala, koji je bogat lokalnom kulturom i prirodnom baštinom. Pješačka staza se sastoji od više ruta, različite duljine i težine, najkraća 12,5 km i najduža 30,4 km. Tijekom obilaska možemo se upoznati s lokalnom kulturnom baštinom, povijesnim spomenicima, crkvama, ljepotama jezera Csónakázó-tó, kao i lokalnim šumovitim gajevima, raznolikim grmljem i veličanstvenim cvijećem Arboretuma Miklósfa.

BICIKLIZAM U ZALI

Ljubitelje biciklizma očekuju spektakularne ceste u Zali i brdovito područje. Područje je puno znamenitosti, prirodnog blaga, kulturne baštine i restorana. Možete upoznati manja i veća naselja, znamenitosti županije te lokalne proizvođače. Možete se i okrijepiti vrhunskim vinima Zale vijugajući kroz šume, vinograde i vinske kuće.

Nagykanizsa-(Csónakázó-tó)-Nagyrécse-Galambok-Zalakaros-Zalaszabar-Zalakaros-Kisrécse-Nagykanizsa

Nagykanizsa (Csónakázó-tó)-Nagyrécse-Galambok-Zalakaros-Zalaszabar-Zalakaros-Kisrécse-Nagykanizsa

Biciklistička staza

Nagykanizsa-(Csónakázó-tó)-Fityeház-Murakeresztúr-Semjénháza-Molnári-Nagykanizsa

Nagykanizsa (Csónakázó-tó)-Fityeház-Murakeresztúr-Semjénháza-Molnári-Nagykanizsa

Biciklistička staza

Nagykanizsa-(Csónakázó-tó)-Nagybakónak-Nagykanizsa

Nagykanizsa (Csónakázó-tó)-Nagybakónak-Nagykanizsa

Biciklistička staza

Kis-balaton-kör

Kis-balaton kör

Biciklistička staza

Nagykanizsa-(Csónakázó-tó)-Zákányfalu-Zákány-Gyékényes-Porrogszentkirály-Porrog-Somogybükkösd-Nagykanizsa

Nagykanizsa (Csónakázó-tó)-Zákányfalu-Zákány-Gyékényes-Porrogszentkirály-Porrog-Somogybükkösd-Nagykanizsa

Biciklistička staza

Zalakaros-–-Galambok-–-Nagyrécse-–-Nagykanizsa-(Csónakázó-tó)

Zalakaros – Galambok – Nagyrécse – Nagykanizsa (Csónakázó tó)

Biciklistička staza