Vikend turizma, eno- gastronomije, tradicije i zabave. Manifestacija “Štrigovske noći” neprekinuto se održava od 1987.godine. Manifestaciji je posljednjih godina dodavano sve više značajnih sadržaja koji predstavljaju sve kvalitetniju ponudu destinacije.

Treći vikend je dio Štrigovskih noći u kojima se posjetiteljima prezentiraju prirodna i kulturna baština te eno- gastronomija ove turističke destinacije. Za početak će se u petak na vidikovcu Mađerkin breg održati susret avio modelara koji su vidikovac prepoznali kao savršeno mjesto za uživanje u svom hobiju. Zatim će se prirediti roštilj i piknik uz naglasak na međimursku tradicionalnu kuhinju. Pružit će se i prilika mlađim naraštajima da pokažu svoje talente u sklopu ovog događanja, kako bi ih se potaknulo na umjetničko izražavanje. Na posljetku će cjelokupnu večer zaokružiti nastup Mie Dimšić i pratećeg benda koja će se savršeno uklopiti u ozračje vidikovca obasjanog svjetlosnim efektima.

Drugi dan trećeg vikenda stavlja naglasak na glazbu i vino, stoga će tijekom dana biti otvoreni podrumi Međimurke vinske ceste članova Udruge vinara i vinogradara Hortus Croatiae. Pojavljuje se potreba za snažnijim uključenjem vinara u cjelokupno događanja jer se radi o Eden destinaciji. Kasnije tog dana biti će organizirani nastup pjevača koji imaju međimurske korijene, a nastupali su u različitim dobro poznatim sastavima.

Nedjelja, kao posljednji dan „Štrigovskih noći“, biti će ispunjena tradicijom, kulturom i nekadašnjim zanatima. Od jutarnjih sati biti će postavljena ulica tradicije koja će se savršeno uklopiti u Magdalensko proštenje. U popodnevnim satima posjetiteljima će se pokazati kako se nekad radilo na tradicionalnom štrigovskom dvorištu, odnosno, gruntu. Od „luščenja kuruze“, izrade plota pa sve do postolarskih poslova pokazat će stanovnici Općine koji su uključeni u rad udruga koje djeluju na ovom području. Kako bi se što bolje pokazalo tradicijske zanate, u sam štrigovski grunt će se uključiti seoske igre gdje će se sudionici iskušati u tradicijskim zanatima i pokazati kako bi se oni snašli u tim vremenima. Kasnije te večeri za sve posjetitelje biti će organiziran veliki koncert Željka Bebeka.

Nedjelja, 15. srpnja 2018. godine

15:00 satiŠtrigovska ljetna večer: Koncert u organizaciji KUD-a Sv. Jeronim
Nastup sekcija KUD-a Sv. Jeronim i njihovih gostiju


Utorak, 17. srpnja 2018. godine

18:30 sati: Zmajev vrt, Železna Gora
Koncert grupe FusionFive koji će se održati u okruženju Zmajevog vrta obitelji Valkaj u Železnoj gori.

 

Petak, 20. srpnja 2018 godine

18:00 sati – Svečana sjednica povodom Dana općine Štrigova – u centru Štrigove, ispred novo uređenih općinskih prostorija

Štrigova na dlanu- Vidikovac Mađerkin breg

17:00 sati – Susret aviomodelara
18:00 sati – Susret Harley Davidsona
19:00 sati – Međimurski roštilj i piknik
20:00 sati – Nastupi mladih štrigovčanaca
21:00 sat – Simfonija svjetlosti na prirodnim terasama vidikovca
21:30 sati – Koncert: Mia Dimšić

*(U slučaju lošeg vremena program se odvija na igralištu iza Državnog arhiva za Međimurje, Štrigova)

Subota, 21. srpnja 2018. godine

18:00 sati – Glazba i vino, prostor iza Državnog arhiva za Međimurje Štrigova
20:00 satiBezvremenske zvijezde Međimurja uz grupu Noćna smjena te goste večeri: Željko Kermek-Kerma, Josip Sanjković – Mitrica, Mirjana Hudin, Zoran Gruić – Glaž

Nedjelja, 22. srpnja 2018. godine

Magdalensko proštenje

10:00 sati – Ulica suvenira, ručnih radova i tradicijskih zanata
11:00 sati – Svečana misa u crkvi sv. Marije Magdalene u Štrigovi
16:00 sati – Štrigovski grunt
17:00 sati – Seoske igre
21:00 sat – Koncert: Željko Bebek i The Band
Za uvodu koncert i za zabavu nakon pobrinuti će se band Noćna smjena.

PREUZMITE LETAK U PDF FORMATU.