Festival keramike Štrigova  je manifestacija  u organizaciji  projekta Interreg EU, Adrionet, Jadransko –jonske mreže autentičnih sela, JU REDEA, TZ Međimurske županije,  općine  Štrigova,  TZ Štrigova i  Oblikovne likovne radionice Plemenitaš.

Kroz projekt općina Štrigova se predstavlja s Festivalom keramike, kao jačom stranom novog sadržaja za  razvoj kulturnog turizma, zato što je na njenom području povećana aktivnost keramičkih djelatnosti te je po tome  Štrigova jedinstvena u Međimurju.

To su tri umjetnička punkta:  umjetnice Jelene Valkaj,  keramičarke Rahele Mikec i  mr.art. Vesne Osojnički,  potom Galerija na otvorenom sa dijelom keramičkih skulpture u Grabrovniku 139, pješačkom stazom Terra Historica  na kojoj se nalaze navedeni sadržaji.

Očekujemo ugledne goste kojima će biti prezentirana inicijativa gradova keramike RH kao nacionalne mreže,  koja bi se  udružila u asocijaciju gradova keramike EU,  na prijedlog  Štrigove- Gradića keramike.

Pozivamo posjetitelje i turiste koji se nađu u našem kraju  da nas posjete na toj manifestaciji obilja novih kreativnih spoznaja i mogućnosti stvaranja prepoznatljivosti identiteta Štrigove kao „ Gradića keramike“   što je cilj. Omogućiti će im se osjet dodira gline a i mogućnost da postanu vlasnici nekog keramičkog umjetničkog rada.

Program

Preuzimite program u pdf formatu

Petak, 18. ožujka 2022., 16:00 h, Grabrovnik 139, Štrigova
– Otvaranje Ateljea mr. art Vesne Osojnički, ak. kiparice
– Predstavljanje Galerije na otvorenom
– Predstavljanje podružnice Oblikovne likovne radionice Plemenitaš

Subota, 19. ožujka 2022., Dom kulture Štrigova, Štrigova 103
FESTIVAL KERAMIKE ŠTRIGOVA
10:00 h – Otvaranje Festivala Keramike Štrigova
10:00 – 13:00 h – Pečenje umjetničke keramike
13:30 – 18:00 h – Multimedijalno predstavljanje sudionika/ umjetnika
– Prezentacija pečenja raku tehnike – voditelj Boris Roce
– Izložba tradicijske uporabne keramike i izložba radova suvremene keramike
– Dotaknite vlastitim rukama glinu

Svim posjetiteljima omogućen je obilazak crkve sv. Jeronima i odlazak na vidikovac Mađerkin breg uz Međimurje Hop-on Hop-off bus.